T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ERZURUM / PALANDÖKEN - Remzi Sakaoğlu Bilim ve Sanat Merkezi

Mustafa AKAY - Matematik Öğretmeni

 

Lisans eğitimini 2010 yılında Atatürk Üniversitesi İlköğretim Matematik öğretmenliği, Yüksek Lisansını 2016 yılında Atatürk Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde ‘Matematik Eğitimi’ üzerine tamamladı.

Erzurum ilinde 2010 yılından beri Milli eğitimine bağlı 6 farklı kurumda matematik öğretmeni olarak görev yaptı.

Danışmanlığını yaptığı projeler farklı tarihlerde “Bu Benim Eserim” Erzurum Bölge sergisinde sergilendi. 2015 yılında Bilim ve Sanat Merkezi öğretmeni olmaya hak kazandıktan sonra 2015 yılında Erzurum Bilim Sanat Merkezine atandı.

Farklı yıllarda birden çok projede özel yetenekli öğrencilerine “Üstünler Çocuk Kongresi”nde bildiri sunumları için danışmanlık yaptı. Uluslararası düzenlenen, üstün yetenekliler, matematiksel modelleme ve STEM eğitimi ile ilgili kongrelerde bildiri sunumlarında bulundu.

2014 yılında TÜBİTAK Bu Benim Eserim yarışmasında danışmanlığını yaptığı öğrenci bölge 2. si olarak ödül kazandı.

2016 yılında TÜBİTAK 2204-B yarışmasında danışmanlığını yaptığı öğrenci Matematik alanında bölge 1. si olarak ödül kazandı.

2018 yılında TÜBİTAK 2204-A yarışmasında danışmanlığını yaptığı öğrenci Matematik ve Yazılım alanında bölge 1. si olarak ödül kazandı.

2019 yılında TÜBİTAK 2204-A yarışmasında danışmanlığını yaptığı öğrenci Matematik  alanında bölge 2. si olarak ödül kazandı.

2020 yılında TÜBİTAK 2204-A yarışmasında danışmanlığını yaptığı öğrenciler Matematik alanında bölge 1. si ve 2.si olarak ödül kazandı.

2020 yılında TÜBİTAK 2204-B yarışmasında danışmanlığını yaptığı öğrenci Tarih  alanında bölge 1. si ve Türkiye 4.sü olarak ödül kazandı.

Kendisinin farklı üniversitelerin dergilerinde yayınlanmış 2 makalesi bulunmaktadır.

117B351 ve 218B405 nolu 4007 projesinin, G18B328 ve  317B074 nolu 4006 projesinin yürütücüsü olmuştur.

Kendisi Özel yeteneklilerin eğitimi üzerine birden çok çalıştayda aktif görev almakla birlikte ‘’Bilim Sanatlar Matematik Etkinlik Kitabı Yazma’’ komisyonunda görev almıştır.

TÜBİTAK Ortaokullar arası ve Liseler arası yarışmalarda öğrencilere proje danışmanlığı yapmakta olup şu an hala Erzurum Remzi Sakaoğlu Bilim ve Sanat Merkezinde özel (zihinsel) yetenekli Matematik Danışmanı olarak görev yapmaktadır.

1 adet takdirname, 9 adet başarı belgesi  1 adet üstün başarı belgesi ve maaşla ödüllendirme almıştır.

 

Yüksek lisans tez konusu "Üstün Yetenekli Öğrencilerin Eğitiminde Kullanılabilecek Matematik Temelli STEM Etkinliklerinin Geliştirilmesi" olduğundan uzmanlık alanı üstün yetenekli öğrenciler, STEM eğitimi ve matematiksel modellemedir.

 

Ayrıca çeşitli projelerde:

Proje Yürütücüsü

Matematik Atölye Lideri

Atölyelerde Rehber

Matematik Öğretmeni

Yazılım ve Robot Eğitmeni

STEM Eğitmeni ve Öğretmeni

STEM Uzmanı Olarak görev almıştır.